Archief

Bijgewerkt 31-01-2019

Toneelvereniging

Advendo

Kantens

1932

Uitvoering Toneelgroep

“Advendo”

 “Geen Rimpel te veel”,

 

Een klucht in drie bedrijven op 26 en 27 januari 2018.

Het was een redelijk complexe voorbereiding vanwege het feit dat we door omstandigheden middenin de repetities een lid moesten wisselen. Gelukkig vonden we Wim Pol bereid om deze plek in te nemen als Pablo.

 

De repetities verlopen daarnaast anders dan anders omdat Rob von Hebel dit jaar als regisseur werkzaam was binnen de groep. Het was wel even wennen voor beide partijen maar uiteindelijk is er een mooi stuk neergezet en Rob wenst de nieuwe regisseur voor volgend seizoen veel succes.

 

De vrijdagavond voorstelling is zoals gewoonlijk wat minder bezet qua toeschouwers dan de zaterdagavond, die was uitverkocht, maar was desalniettemin met een aantal van bijna 90 ook een zeer geslaagde avond. Wederom werden we op vrijdag vereerd met een bezoek van leden van de toneelvereniging “De Vriendenkring” uit Ter Idzard. Wij zijn in november ook met een delegatie bij hun fantastische uitvoering geweest van het stuk “Leve de Koning”.

 

Het verhaal van Advendo ging over een schoonheidssalon annex wellness centrum waarvan de Amerikaanse eigenaresse Miss Purdy (Janny Reiffers) (zich jong en strak houdend met veelvuldige melkzuur injecties) er tevens samen met haar ietwat louche Twentse partner Fred (Willem Jan Knot), alles aan doet om met door Fred aangekochte over datum zijnde botox extra geld te verdienen.

Nieuws

 


2019

De erfenis van oom Sjors

Foto's

_______________

foto's

Geen rimpel te veel

__________

 

Sponsoren

 

Links

 

 

                                            

 

  • vormgeving * Drukkerij * Uitgeverij

 

 

  • Willem Jan Knot

 

 

 

 

Een drietal vriendinnen Mira (Gees Knot), Patty (Jose de Jong) en Willeke (Miranda Blaauwwiekel) hebben een prijsvraag gewonnen uit een tijdschrift voor een complete metamorfose in het instituut.  De journaliste Jeske (Frank Bolt) van het tijdschrift “Vive” komt poolshoogte nemen over het wel en wee van de winnaressen en wordt ongewild proefkonijn voor het nieuwe middel Botox.

In het stuk waren een aantal hilarische scènes waar de zaal ook als zodanig op reageerde.

Een aantal van de hilarische scènes zijn bijvoorbeeld dat Miss Purdy tijdens een nieuwe injectie (dubbele dosis) melkzuur schrikt en de spuit injecteert in het kruis (ludiek noemde hij dat zijn Sjors) van zeer klungelige Bram (Marten Miske) de ex-man van Willeke daar aanwezig met z’n nieuwe vriendin Guusje (Charlotte von Hebel) De werking van het melkzuur (ook een antirimpel middel) was goed zien in de broek van Bram. Het publiek kwam niet meer bij.

De hypnose door Pablo op Patty waarbij het vorig leven van Patty als Olga Lawine verder door het stuk blijft hangen hetgeen vaak de lachspieren kietelde.


De zeer stevige en aparte massage behandeling die de nieuwe vriendin van Bram, Guusje kreeg van Willeke, de ex van Bram. Deze had Pablo geld geboden om deze grap (eigenlijk een wraakactie van Willeke) uit te halen.

Dat Mira een facial krijgt en haar wenkbrauwen uitgedund krijgt door Gayke (Arnold Knot) was ook een pijnlijke act waarbij de zaal luid meejoelde.


Dat Gayke Jeske een sensuele gezichtsmassage geeft…… maar nog steeds niet in de gaten heeft dat Gayke gay is.


Dat Pablo zijn liefde verklaart voor Gayke en dat ook letterlijk laat zien op toneel. Zeer overtuigend. Het duurde lang voordat de zaal weer stil was en ze verder konden spelen.


De onthulling van de metamorfose van Jeske (Tijn Caspers) was ook zo’n moment, er waren veel mensen in de zaal die niet in de gaten hadden dat Jeske door 2 personen gespeeld werd, dat was ook echt lachen.

Dat Fred tijdens het onthullingsfeest te diep in zijn eigen glaasjes keek was duidelijk zichtbaar en was ook het moment dat ie afstand nam van zijn Purdy en Guusje uitnodigde voor een gezellig samenzijn op kamer 2 hetgeen de lachspieren ook opwekte.


Uiteindelijk kwam het met de meesten weer goed, Pablo wordt gelukkig met Gayke, Guusje gaat het proberen met Fred, Bram gaat weer terug naar z’n vrouw Willeke, Patty en Mira worden weer beste vriendinnen en gaan nog op vakantie en Jeske rekent af met Miss Purdy en schrijft een stuk in haar tijdschrift “Vive” met niets verhullende foto’s die Pury’s Palace tot sluiten zullen dwingen.


Wat mij tegenviel was dat er uit de zaal geen belangstelling was voor de speciale aanbieding van Miss Purdy om ook een dergelijke behandeling te ondergaan, erg jammer. Wellicht heeft ze achteraf nog aanvragen gehad wie weet.


Op naar een volgend stuk eind januari 2019. Allen bedankt voor uw komst en enthousiasme.


Rob von Hebel

© Advendo Kantens - 2018

Contact

 

Toneelvereniging   “Advendo”

 

Willem Jan Knot

Bredewegstraat 6

9995 PJ Kantens

 

Info@advendokantens.nl