Nieuws

Bijgewerkt 31-01-2019

Toneelvereniging

Advendo

Kantens

1932

Erfenis van oom Sjors een groot succes!

 

Afgelopen weekend was het zover. Toneelvereniging Advendo stond weer op de planken om het publiek een onbezorgde en gezellige avond te geven. En het was geslaagd. Het stuk “De erfenis van oom Sjors” stond als een huis! Tijdens het openen van de gordijnen begon het publiek al mee te klappen op het ritme van de muziek. De spelers kregen gelijk een lach op hun gezicht en waren en er meer dan ooit klaar voor om te spelen. Iedereen zat goed in zijn rol, elk typetje kwam goed uit de verf.

 

Het stuk speelde zich af in een groot landhuis, waar de 2 bedienden Bart en Jeanet de erfgenamen van de onlangs overleden oom Sjors het leven zuur proberen te maken. De bedienden, tevens criminelen, werden geweldig gespeeld door Arnold Knot en Charlotte von Hebel. Ze hadden van alles in petto om de erfgenamen maar zo gauw mogelijk het huis uit te jagen door middel van een zelfverzonnen huisspook. Op deze manier konden ze zelf met het geld en de nodige drugs ervan door gaan. Helaas liep dit anders af…

 

De erfgenamen die het landhuis hadden geërfd, het echtpaar Hein en Bet, werd gespeeld door Willem Knot & Miranda Blaauwwiekel. Ze zaten zo goed in hun rol, dat het leek alsof ze in het echt ook al 25 jaar getrouwd waren. Heerlijk om naar te kijken!

 

Broer Daan en schoonzus Dora werden gespeeld door Marten Miske en Tijn Caspers. Dit echtpaar ging mee op verkenning van het landhuis, wat niet altijd goed afliep voor Daan. Hij kreeg niet alleen kogels in zijn kont, maar kreeg ook vaak de kolder in de kop en dacht dan dat Neptunus achter hem aan zat. Dora had haar handen er maar vol aan.

 

Natuurlijk werden de criminelen aan het eind ontmaskerd. Debutant Jordan Timmermans speelde een geweldige rol. Hij was eerst een boswachter, maar bleek later van de politie te zijn. Hij wist samen met de andere 2 debutanten van Advendo het geheim te ontrafelen. Esther Bakker was een undercover politieagente en Wendy Werkman speelde de zus van Bet. Zij ging helemaal op in het avontuur om de criminelen te ontmaskeren. Dat maakte het plaatje compleet! Naast geweldig spel van de spelers van Advendo, verzorgde Marnix Hartlief het licht en geluid. We hopen dat hij ook volgend jaar dit weer wil doen, want hij deed het fantastisch goed!

 

Een staande ovatie na afloop en een langdurig applaus maakte het toneelweekend tot een groot succes! Toneelvereniging Advendo kijkt met een blij gezicht terug op dit toneelseizoen en hopen u volgend jaar weer te mogen ontvangen bij wederom een leuk stuk.

 

Wilt u nog vriend van Advendo worden, dat kan altijd! Voor 5 euro in het jaar krijgt u alle informatie en als eerste de kans om kaarten te bestellen. 

 

 

Foto's

 

Tot ziens in 2020!                                                                

 

Lieve toneelgroeten, spelers van Advendo

 

 

Start kaart verkoop voor de

vrienden van Advendo

19 december 2018

 

 

 

Maandag 15 oktober zijn we weer begonnen met de repetities voor het nieuwe seizoen.  En dit jaar hebben we gekozen voor en komische thriller met de titel,

 

   “De erfenis van oom Sjors”

van schrijver Aad Caspers

 

Oom Sjors is gestorven en laat een mooi groot landhuis achter, Zelf afkomstig uit een kleine huurwoning, nemen de erfgenamen daar hun intrek. Bij hun aankomst treffen ze daar de butler en het dienstmeisje aan. Het contrast is groot, maar ze wennen snel aan de nieuwe leefstijl. Maar dan gebeuren er raadselachtige dingen in het nieuwe huis. Het is allemaal mysterieus en spookachtig en een gevoel van naderend onheil bekruipt de erfgenamen. Zijn ze wel gewenst in het huis? En wat is er precies met oom Sjors gebeurd? Is het wel zuivere koffie? Loopt hun leven gevaar? Het belooft een dolkomische avond te worden, waar je even je zorgen kunt vergeten en je heerlijk vermaakt wordt door de 9 enthousiaste spelers van Advendo.

 

 

 

De voorstellingen worden gegeven op:

 

 

 

Vrijdag 25 januari 2019 aanvang 19:30u

 

 

Zaterdag 26 januari 2019 aanvang 19:30u  (Afterparty met Dj Bert Wever)

 

 

Start kaartverkoop op woensdag 2 januari 2019

 

 

(Voor de vrienden van Advendo start  de verkoop op woensdag 19 december 2018)

 

 

 

 

 

 

 

 

© Advendo Kantens - 2018

Contact

 

Toneelvereniging   “Advendo”

 

Willem Jan Knot

Bredewegstraat 6

9995 PJ Kantens

 

Info@advendokantens.nl

 

 

Nieuws

 


2019

De erfenis van oom Sjors

Foto's

_______________

foto's

Geen rimpel te veel

__________

 

Sponsoren

 

Links

 

 

                                            

 

  • vormgeving * Drukkerij * Uitgeverij

 

 

  • Willem Jan Knot