Nieuws

Nieuws

Advendo weer op de planken

 

Toneelvereniging Advendo is sinds kort weer bezig met het voorbereiden van een zelfgeschreven toneelstuk. Het jubileumjaar 2022 waarin Advendo maar liefst 90 jaar bestond, is vanwege de corona pandemie geruisloos voorbij gegaan. In 2023 zullen we alsnog ons jubileum gaan vieren met een speciaal geschreven stuk, waarin typetjes uit oude stukken elkaar op de camping ontmoeten en allerlei vreemde avonturen beleven. Naast de huidige spelersgroep zullen ook oud-spelers een gastrolletje vervullen. Helaas kunnen we dit stuk niet op ons gebruikelijk moment eind januari ten tonele brengen, maar zult u tot het voorjaar moeten wachten op dit bijzondere stuk. Wij hebben er veel zin in. Hopelijk u ook! In een volgende editie van ’t Lougnijs krijgt u meer informatie hierover. 

 

Toneelvereniging Advendo 


Advendo schittert weer op de planken

 

Afgelopen weekend stond Advendo weer te schitteren op de planken met het stuk

 

"Mag ik een aap worden"

Geschreven door Hans Renz en vertaald door Ben ten Velde 


 

Die stond als een huis!

De 9 spelers hebben zich weer van hun beste kant laten zien en geheel op eigen wijze een prachtig stuk neergezet! Het publiek was laaiend enthousiast de gordijnen gingen open en het applaus begon voor het prachtige decor. Alle spelers zaten te springen om te kunnen beginnen, Eindelijk, na zoveel voorpret, De maandagavonden van gezelligheid en repeteren word beloond.

Het stuk "Mag ik een aap worden" gaat over de familie Hollander de 60 jarige Jan Hollander (Marten Miske) heeft een veel jongere vrouw die hij niet kan bijbenen volgens zijn vrouw kan hij niet meer presteren zoals zij het graag wil. Met zijn kameraden Piet en Simon hebben ze het erover hoe erg de vrouwen wel niet zijn en vrijgezel Simon Leegstra (Willem Jan Knot) snapt dan ook niet dat ze überhaupt getrouwd zijn.

 

Wanneer buurvrouw Griet (Tijn Caspers) binnen komt lopen met een story in de hand en Piet vraagt of er nog wat nieuws in staat verteld ze dat er een verjongingskuur voor mannen op de markt is gekomen. De heren geloven er niks van en vragen maar raak over deze nieuwe vinding

het blijkt dat je doormiddel van hormonen uit apenklieren 20 jaar jonger kan worden!

 

Heel toevallig verteld Simon dat zijn neef 'Bas' er is te logeren, hij zit tijdelijk zonder werk en houd een tijdje vakantie bij zijn oom, Piet (Marnix Hartlief) krijgt een grandioos idee en vraagt aan Simon of Bas wel in is voor een grapje als ze nou net doen alsof Jan naar leiden gaat voor een verjongingskuur en dat Bas dan terug komt als de verjongde Jan Hollander !

Als Gerda daar dan intrapt moet jan toch wel een veel mooier leven krijgen.

de verjongde Jan moet het zo bont gaan maken dat Gerda op haar blote knieën god smeekt om haar eigen Jan weer terug te krijgen.

 

Als Anna (Boukje Miske) dan binnen komt lopen krijgt Piet er goed van langs hij zou even schoenen brengen en geld halen maar helaas, Anna ziet hem met een borrelglas in de handen zitten aan tafel met zijn kameraden, Dit zint haar niks en ze stuurt Piet weg en regelt het zelf wel.

 

Netty (Wendy Werkman) is de zus van Gerda zij ziet al heel lang dat het huwelijk van Jan en Gerda niet goed gaat en vind dat er wat moet veranderen in huis, Gerda (Ester Bakker)  is het daarmee eens en verteld over het stuk dat ze gelezen heeft in de Story ze hoopt dat Jan eraan mee wil werken,

Gerda laat zich van een kant zien die hij niet kent en hoopt dat ze hem zo naar Leiden kan lokken.

 

Sien de dienstmeid (Miranda Blaauwwiekel) ontgaat niks, Ze krijgt ter gehore dat Jan naar leiden gaat voor een verjongingskuur en haalt verdere informatie bij Simon. Het lijkt haar zelf ook wel wat om dat te ondergaan maar volgens Simon hebben ze nog niet het juiste dier gevonden waaruit ze dat hormoon kunnen maken.

 

Wanneer het moment daar is en de verjongde Bas (Arnold Knot) het podium opkomt gaan alle remmen los geen vrouw is meer veilig, en ze verzinnen allerlei manieren om Gerda zo jaloers te maken dat ze haar eigen Jan weer terug wil Sien is helemaal in de ban van de verjongde Jan en probeert allerlei versiertrucs , helaas tevergeefs Jan is meer geïnteresseerd in de jongere dames!

 

Al met al een hilarische toestand op het toneel;

 

Gelukkig krijgen we een happy end, zoals altijd! En word Jan weer de oude Jan  na enige inspanning

Gerda is weer dolgelukkig na al het leed dat ze heeft geleden

En Bas en Netty worden smoorverliefd op elkaar!

Een prachtig Stuk !

 

De gordijnen vallen dicht na het 3e bedrijf en het applaus begint

Een staande ovatie voor ons allemaal en wij kunnen dan ook terug kijken op een prachtige geslaagd weekend.

 

Publiek bedankt voor jullie steun en enthousiasme want zonder jullie hadden wij het stuk niet zo neer kunnen zetten. Graag tot een volgende keer.

 

 

Lieve groeten

De spelers van Advendo

 

www.advendokantens.nl

%MCEPASTEBIN%

Contact

 

Toneelvereniging   “Advendo”

 

Info@advendokantens.nl

 

 

© Advendo Kantens - 2022

Sponsoren

 

           Links

 

 

                                            

 

  • vormgeving * Drukkerij * Uitgeverij

 

 

  • Willem Jan Knot